Zoeken
  • Femmy Grömmel-Boersma

Week 1 Meditatie challenge | De kop is eraf

Bijgewerkt: 30 aug 2020


Daar is ie dan. Week 1: ik ben begonnen! En ik moet zeggen, het werkelijk gaan zitten en tijd nemen is aardig gelukt. Al is er elke avond wel wat. Maar de kop is eraf. Daar gaan we:Dag 1. Maandag | Hello old friend

Dochter W ligt op bed. Mijn eerste avond begint meteen goed met het zoeken van mijn draadloze oortjes. Even later zit ik. Het is een warme avond en ik zit buiten. Eckhart Tolle galmt door de speakers van mijn oude koptelefoon. Hij geeft een paar aanwijzingen en is daarna een tijd lang stil.

Stil op de audio, maar niet in mijn omgeving. En ook niet in mezelf! Ik sta nog volledig op “aan” en kan me moeilijk afsluiten voor mijn omgeving. Ik krijg jeuk en wil steeds verzitten. En toch, door alles heen ben ik blij: Hello old friend ik zit weer!

Ik sluit af, drink mijn kop thee op en slaak een diepe zucht. Ondanks alle stormen voel ik me nu meer ontspannen dan 15 minuten geleden.

Dag 2 Dinsdag | Ademruimte zoeken

Met alle hitte heeft W moeite om in slaap te komen. Uiteindelijk plof ik neer op de stoel buiten. Ik voel me moe. Ik zet You Tube aan en laat me verleiden om eerst een filmpje te kijken van Eckhart Tolle, waarbij ik even mindless kan ‘volgen’.

Daarna besluit ik dat het nog niet klaar is. Ik moet ‘doen’, daar gaat de hele challenge over. Ik besluit een bekende korte oefening Ademruimte (5 minuten) te doen. Het was uiteindelijk vrij rustig in mijn hoofd. Als een soepele golf, surfte ik er zo door. Wat een fijne ervaring. En nu nog even aan het werk.

Dag 3 Woensdag | Zwemmen

Ik wilde gaan sporten, maar in deze bloedhitte kan ik alleen maar denken aan afkoelen. Met W op bed, trek ik mijn badpak aan en fiets naar het strand. Wat lekker, eenmaal op het strand zie ik de zon rustig in het water zakken. Hier en daar lopen wat andere strandgangers. Ik ben het water ingedoken (al is het ontzettend ondiep 😊) en heb aardig kunnen zwemmen. Op een ondiep plekje in het water heb ik gemediteerd met de ondergaande zon in het vizier. En dit is dan mijn doordeweekse woensdagavond!

Met een zachtjes “dankje” fietst ik met mijn natte haren terug naar huis.
Dag 4 Donderdag | Tussen waak en slaap

Na een leuke - warme - mamadag met W stort ik me dankbaar in mijn lekkere stoel buiten. Heb ik wel eens verteld dat deze stoel buiten, een luie stoel is? Je leunt standaard achterover en kan dan ook nog kantelen, zodat je benen omhoog komen. Natuurlijk weet ik wel dat rechtop zitten je aanwezigheid in het hier en nu vergroot, maar.. Het zit zo lekker. En dat heb ik geweten. Ik vond een interessante meditatie over Inner peace en viel meteen in een worsteling tussen waak en slaap.

Ik ben weer een stuk wijzer geworden op dag 4: eerder naar bed …en een rechtopstaande stoel.

Dag 5 Vrijdag | Vergeten op te schrijven!

Vrijdagavond kickte kennelijk mijn weekendgevoel net iets te hard in. Ik weet zeker dat ik gemediteerd heb, maar ik kan geen aantekeningen vinden! Als ik terugdenk zie ik weer een lome warme avond voor me met wat leuke activiteiten, maar verder is het aardig blanco. “Verslappen is geen optie Boersma! Schrijven zal je.” Maar nu eerst weekend. Het was al met al een goede kick-off week.


Groet,

Femmy